WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BURGEMEESTER ROTTERDAM VOOR KLIMAATGELOOF IN NEW YORK

ROTTERDAM- De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) is deze week drie dagen in New York voor een werkbezoek in het kader van het klimaatgeloof. Hij is uitgenodigd door Bill Clinton, 42ste president van de Verenigde Staten, om te praten over Climate Resilient Cities tijdens de Clinton Global Initiative (CGI) September 2022 Meeting. Daarnaast bezoekt hij diverse projecten in de stad.

De CGI is een internationaal platform waar de aanwezige burgemeesters, politici en bedrijven kennis en ervaring uitwisselen over klimaatadaptatie en -financiering.

Naast deelname aan de CGI bezoekt burgemeester Aboutaleb diverse projecten, zoals de Big U, een groot dijkbeschermingsproject om New York te beschermen tegen overstromingen en orkanen. Tien jaar na de verwoestende orkaan Sandy is onder andere met Nederlandse kennis en expertise gewerkt aan de Big U. Verder brengt hij een bezoek aan de Red Hook Community Justice Center, een innovatieve vorm van (straf-)recht op wijkniveau.

In Rotterdam-Zuid loopt een vergelijkbaar project, Wijkrechtspraak op Zuid. Rechters behandelen straf-, civiele en bestuursrechtelijke zaken van bewoners in het Huis van de Wijk op de Hillevliet 90. Voorafgaand aan een zitting werken bij de zaak betrokken instanties samen aan een duurzame oplossing voor een bewoner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *