WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BOUW DANIEL DEN HOEDBRUG BIJ ERASMUS MC ROTTERDAM

ROTTERDAM- Wandelaars en hardlopers die op 15 en 16 april 2023 via KWF meedoen aan de NN Marathon Rotterdam, dragen met hun deelname bij aan de nog te bouwen Daniel den Hoedbrug in Rotterdam. Het sponsorgeld dat zij ophalen wordt grotendeels geïnvesteerd in de directe verbinding tussen Familiehuis Daniel den Hoed en het Erasmus MC Kanker Instituut. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar het Familiehuis.

KWF-directeur Johan van de Gronden (153.900,00 euro salaris in 2021): “Als je een zware behandeling moet ondergaan, vaak ver van huis en haard, is de steun van familie en vrienden van onschatbare waarde. Dicht bij elkaar kunnen zijn, in een warme, huiselijke omgeving, maakt een wereld van verschil. Wandelaars en hardlopers die via KWF meedoen aan de 2023-editie van de NN Marathon Rotterdam, slaan letterlijk een brug tussen fysieke en mentale zorg. Zij lopen zich in het zweet voor Familiehuis Daniel den Hoed en het realiseren van een loopbrug tussen het logeerhuis en het Erasmus MC Kanker Instituut. Door een fiks bedrag bijeen te lopen helpen we de Gemeente Rotterdam dit project mogelijk te maken. Concreter kunnen we het finishdoel niet maken!”

Familiehuis Daniel den Hoed biedt een tijdelijk ’tweede thuis’ aan familieleden van kankerpatiënten die daardoor dicht bij hun naasten kunnen zijn. Ook kankerpatiënten die poliklinisch in het Erasmus MC Kanker Instituut worden behandeld, kunnen in het Familiehuis logeren. Voor Rick is het Familiehuis van onschatbare waarde: “Toen mijn vrouw Mireille in het ziekenhuis werd behandeld kon ons gezin dankzij het Familiehuis zoveel mogelijk samen zijn. Onze dochter Noa (4) kon iedere avond mama een nachtkus geven en daarna lekker slapen in haar bedje in het Familiehuis. Mireille is op 27-jarige leeftijd overleden. De tijd die we als gezin nog dicht bij elkaar konden zijn, is voor ons enorm kostbaar.”

De zeer gewenste Daniel den Hoedbrug is een ode aan Dr. Daniel den Hoed, arts en één van de belangrijkste grondleggers van de radiotherapie in Nederland. Dankzij de brug kunnen gasten van het Familiehuis sneller en veiliger naar het ziekenhuis lopen. Een vertrouwd en gerust gevoel voor iedereen. De brug legt letterlijk een directe verbinding tussen patiënt en naasten en tussen het logeerhuis en het ziekenhuis. Er is op dit moment nog onvoldoende budget om de bouw van deze brug groen licht te geven. De bijdrage van KWF is dus zeer welkom.

Vanaf vandaag (8 november) kunnen mensen zich via KWF inschrijven voor de NN Marathon Rotterdam. Deelnemers krijgen het startbewijs van KWF als zij meer dan 500 euro ophalen. Meer informatie: wandeltegenkanker.nl/rotterdam en rentegenkanker.nl/rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *