WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘ISLAMSCHOOL VLAARDINGEN KAN MAKKELIJK FRAUDEREN’

VLAARDINGEN- De oprichters van een eerste islamitische basisschool in Vlaardingen kunnen makkelijk frauderen met het begrip ‘voldoende interesse’ wanneer dat als meting wordt gebruikt om de behoefte aan de school vast te stellen. Dat is in elk geval wat de fractie van ONS.Vlaardingen vermoedt. ONS vindt dat het criterium niet objectief te meten is en voelt het stadsbestuur hierover aan de tand.

ONS heeft ook begrepen dat de stichting achter de oprichting van de eerste islamitische school maar één basisschool mag starten. Frans Hoogendijk: ‘Waarmee de indruk wordt gewekt dat er zelfs sprake geweest zou zijn dat er twee scholen zouden hebben kunnen komen.’ Hoogendijk heeft ook begrepen dat een uitspraak van de Raad van State er voor gezorgd heeft dat er nu maar één school komt. Bij ONS wil men van het stadsbestuur weten hoe dat precies zit.

Hoogendijk aan het stadsbestuur: ‘In een memo heeft u de Raad meegedeeld dat er Pro Forma bezwaar is gemaakt tegen het besluit van de minister om te voorkomen dat er twee islamitische scholen zouden komen. Bent u voornemens om de uitspraak van de Raad van State te gebruiken in de Pro forma bezwaar procedure tegen de uitspraak van de minister? Zo nee, waarom niet?’

Minister Dennis Wiersma (VVD) heeft in juni het besluit genomen dat de Stichting Islamitisch College (SIC) mag starten met islamitische basisscholen in Vlaardingen en Maassluis. De minister heeft dit besluit genomen op basis van een nieuwe wet: Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen. De school moet op basis van het besluit uiterlijk in augustus 2023 van start gaan. De SIC wil in Vlaardingen starten met de groepen 1 tot en met 4.

2 gedachten over “‘ISLAMSCHOOL VLAARDINGEN KAN MAKKELIJK FRAUDEREN’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *