WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

JAREN ’70 IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De jaren ’70 herleven aan het Stationsplein in Schiedam, waar een huiskamer is ingericht die geheel in het teken staat van het roerige decennium. U vindt de huiskamer in de projectruimte van de cultuurscouts naast de hoofdingang van Station Schiedam Centrum.

Op zaterdag 13 september opent wethouder Marcel Houtkamp om 15.00 uur deze derde Hollandse Huiskamer in Schiedam. Met een hapje, drankje live muziek door Frank Bergman en de performance ‘Back to the seventies’ door Adrie van Wijk en Richard van der Keur, onder regie van Bob van der Lugt.

De Hollandse Huiskamers is een project van de cultuurscouts van Stichting Mooi Werk bij de tentoonstelling ‘Ik hou van Holland. Nederlandse kunst na 1945’ van het Stedelijk Museum Schiedam en in het kader van het Schiedamse themajaar ‘Verk(n)ocht’. In vier verschillende Schiedamse wijken staan vier decennia centraal. Elke woonkamer is een ontmoetingsplaats waar de bezoeker kennis maakt met de spullen en herinneringen van mede-Schiedammers. In de Projectruimte van de Cultuurscouts op het Station Schiedam Centrum is de jaren ’70 huiskamer van 13 september t/m 26 oktober te bezoeken.
HH-Folder-70-programmaseptokt_klein
Het complete overzicht van de activiteiten is te vinden op www.stichtingmooiwerk.nl/hollandsehuiskamers. Nieuwtjes, verhalen, foto’s en achtergronden zijn te lezen op www.facebook.com/hollandsehuiskamers.