WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘JETTEN GEBRUIKT VLAARDINGEN VOOR HOGE EU-POST’

VLAARDINGEN- Wat in Vlaardingen nog een groot raadsel lijkt ligt in het Zeeuwse Sluis gewoon op straat: de antwoorden op vragen naar het functioneren van PvdA-burgemeester Annemiek Jetten.

“Burgemeester Annemiek Jetten? Die zagen we hier nooit”, klinkt het resoluut, wanneer de middenstand in het Zeeuws-Vlaamse dorp wordt gevraagd naar hun contacten met de huidige burgemeester van Vlaardingen. Jetten was voor haar beëdiging in Vlaardingen eerste burger van de gemeente Sluis, waar ze in 2016 wegvluchtte na hoog oplopende spanningen en conflicten. Het was in Sluis publiek geheim dat hun burgemeester alleen voor de vorm een woning bezat in die gemeente.

Breda wordt wel opvallend veel genoemd als de werkelijke verblijfplaats van Jetten. Bijvoorbeeld door Marianne Carels, van de lokale partij Dorpsbelang en Toerisme: “Ja, d’r man woonde in Breda, dus in het weekend zal ze ook wel daar gewoond hebben”, zegt Carels zonder enige aarzeling. “Dan woonde ze bij d’r gezin.” Dat zijn ook de woorden van Rudy Eversdijk (fractievoorzitter SP): “Haar man woonde in Breda en zij had een appartement in Breskens.”

Op 19 februari hing tussen de Nederlandse en de Vlaardingse vlag ‘opeens’ ook een blauwe van de EU in de Vlaardingse raadszaal. De EU-vlag zou zijn geplaatst door de griffie, beweerde Jetten, na kritiek vanuit de raad. Korte tijd later was de vlag ‘opeens’ verdwenen.
De reiskosten voor de tripjes tussen Breskens en Breda zouden door Jetten stuk voor stuk zijn gedeclareerd bij de gemeente Sluis, beweert een oud-wethouder uit die tijd. De woordvoerder van Jetten in Vlaardingen komt bij navraag niet verder dan een kastje-muur-reactie: ‘Ik verwijs hiervoor graag naar de gemeente Sluis.’ In Vlaardingen ligt inmiddels een Wob-verzoek om duidelijk te krijgen hoe Jetten dit in de haringstad de afgelopen 2 jaar heeft aangepakt.

In Sluis beweren boze tongen ondertussen dat Jetten helemaal niets heeft met Sluis noch Vlaardingen. De carrière die ze zoekt als burgemeester zou onafhankelijk zijn van de plaats, maar eerder van de grote van de gemeente, om deze te gebruiken als springplank voor een hoge post bij de EU. Die bewering is voorgelegd aan de woordvoerder van Jetten, maar zij geeft daarover geen enkel uitsluitsel: ‘Hier heb ik geen antwoord op’, is haar enige reactie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *