WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

JEUGDORKESTEN IN GROTE KERK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Op vrijdag 17 oktober geven de jeugdorkesten uit Friesland en Rotterdam een gezamenlijk concert in de Grote Kerk in Vlaardingen, aanvang 20.00 uur. Er wordt een gevarieerd programma gespeeld met de grote klassieken, maar ook musical- en operamuziek.

jeugdorkest 3
Het mooie aan jeugdorkesten is dat ze bij elke noot weer leren van nieuw repertoire, spelen op nieuwe podia en het ontmoeten van andere jonge muzikanten. Zo ook het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest en FryskJeugdorkest. In het voorjaar brachten de Rotterdammers een bezoek aanFriesland, repeteerden samen en gaven een gezamenlijk concert. Het succesvan dat bezoek halen we nu naar Rotterdam.

Beide orkesten lijken op elkaar, in zoverre dat ze beide zo jong mogelijkde gelegenheid geven om in orkestverband te leren spelen en concerten te geven. Daarvoor hebben beide orkesten jongere ensembles waar jongeren ervaring opdoen voordat ze in de symfonieorkest gaan spelen.

Beide orkesten hebben ook al een aantal keren meegedaan aan het
tweejaarlijks Concours voor Jeugdsymfonieorkesten, waar ze beide hoge
punten scoorden.

Dat spelen in een orkest alles behalve saai is bewijst het afwisselende repertoire dat gebracht wordt. De Friezen spelen werken uit De Nieuwe Wereld van Dvorak, van Brahms, maar ook een selectie uit de Porgy & Bess van Gershwin. De Rotterdammers spelen onder andere delen uit Van Beethoven’s 7e symfonie en geluiden uit 1001 nacht in Sheherazade. De orkesten spelen gezamenlijk (orkest van bijna 100 musici) o.a. werken uitCavellaria Rusticana en Lord of the Dance.

Toegangsprijs is 5 euro, tot 18 jaar gratis toegang.