WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

JUWELIER SLACHTOFFER OVERVAL HOOGSTRAAT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De winkel die vanmiddag is overvallen op de Hoogstraat in Schiedam, is juwelier C. Verkade. Het familiebedrijf, dat al sinds 1912 gevestigd is in het oude stadscentrum, is rond 14.00 uur overvallen door drie gemaskerde mannen. Ze bedreigden het personeel met een vuurwapen en zouden een van de vitrines hebben vernield. Ze zijn er vervolgens vandoor gegaan met een nog onbekende buit.

De politie was snel ter plaatse en startte een grote zoekactie naar de daders. Door agenten is de omgeving afgezet en men is momenteel bezig met een sporenonderzoek in de winkel. Ook worden getuigen gehoord en camerabeelden bekeken.

Verkade heeft in het verleden vaker te maken gehad met criminaliteit. De juwelier wist op 15 maart 2019 nog eigenhandig een winkeldief aan te houden. Andere winkeliers en voorbijgangers hielpen spontaan mee. Een man dacht na een mislukte overval op een juwelier op de Broersvest zijn slag te slaan bij de juwelier op de Hoogstraat. Over het bedrijf werd in de nacht van 25 juli 2012 een (poging) ramkraak gemeld. Op 31 januari 2012 werd het bedrijf al eens daadwerkelijk overvallen.

De politie roept iedereen die vanmiddag iets gezien of gehoord heeft, of die over beeldmateriaal beschikt, op om zich te melden via het nummer 0900-8844.

2 gedachten over “JUWELIER SLACHTOFFER OVERVAL HOOGSTRAAT SCHIEDAM

 1. Ongelofelijk dat dit bij zo.n hardwerkend team gebeurd. In wat voor wereld leven we toch.
  De jaloezie viert hoogtij.
  Hoop dat dit schorm snel wordt opgepakt.

 2. Bijzonder triest allemaal.
  Hardwerkende mensen zo behandelen.
  Laatste tijd is het wel raak in Schiedam.
  Waarschijnlijk is Schiedam, of heel Nederland, te gastvrij voor bepaalde etterbakken.
  Jammer dat er een signalement ontbreekt.
  Zal hopelijk wel te zien zijn bij Bureau Rijnmond of Opsporing verzocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *