WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KAART ATLANTIKWALL HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het Duitse kustverdedigingswerk uit de Tweede Wereldoorlog, de Atlantikwall staat weer op de kaart. Van de bunkers is donderdag een overzichts-en fietsroute uitgebracht.
De kaarten geven antwoord op vragen als; waar zijn die resten van de Atlantikwall gelegen, kunnen geïnteresseerden daar naartoe, is het open? Met de kaarten hoopt het Erfgoedhuis Zuid-Holland zoveel mogelijk inwoners meer te vertellen over het verhaal van de Atlantikwall.
In de bezettingstijd werden in het Zuid-Hollandse kustgebied door de Duitsers vele tientallen bunkers gebouwd, en in de voorbije 70 jaar van vrede zijn vele van deze bunkers verdwenen, gesloopt, in zee gespoeld, of zelfs afgezonken, maaar er is nog veel wat aan de Atlantikwall herinnert. Toen de deelnemers van de erfgoedlijn Atlantikwall elkaar voor het eerst troffen, werd een urgente wens geuit: er zou een kaart voor het publiek moeten komen, zodat iedereen kan zien waar de voornaamste locaties zijn van de Atlantikwall in Zuid-Holland.

patrick 3patrick 4patrick 5patrick 6patrick 8patrick 9