WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘KANS OP TERUGKEER JEUGDSTAD VLAARDINGEN GERING’

VLAARDINGEN- De kans op een terugkeer van Jeugdstad Vlaardingen is gering. Zoveel wordt duidelijk wanneer volksvertegenwoordigers in commissieverband spreken over het voormalige kerstvakantie-evenement. Voor de fractie van Heel de Stad (HdS) hoeft de terugkeer ook niet, wanneer er maar iets wordt georganiseerd voor kinderen van minima. Mogelijk bij behandeling van de Voorjaarsnota wordt een besluit genomen.

De denkrichtingen binnen de raadscommissie worden door de wethouder samengevat. Wethouder Jacky Silos (CDA): “Jeugdstad was een fantastische evenement. We hebben er allemaal goeie herinneringen aan. Aan de andere kant zijn er kinderen in armoede. Moeten we daar niet eens wat voor doen? Dat zijn een beetje twee richtingen die ik erin hoor.”

Voorlopig wacht de wethouder af wat er eventueel vanuit de stad wordt voorgelegd. De gemeente zelf zal geen Jeugdstad organiseren. Volledige subsidie voor een nieuwe Jeugdstad is niet direct nodig (Jeugdstad kon met een begroting van zo’n 40.000 euro in het verleden vrijwel alles bekostigen via sponsoring. De gemeente subsidieerde voor enkele duizenden euro’s), maar een bijdrage van de gemeente is niet uitgesloten. Silos: “Er is vorige week gesproken over de kaders voor de nieuwe evenementennota. Dan leg je die daar langs en dan kijk je of dit bijdraagt. Of het past binnen die kaders.”

Het bestuur van de stichting achter Jeugdstad ziet een terugkeer, naar nu blijkt, eigenlijk niet meer zitten. Ron Boers (HdS): “Wij waren al een hele tijd in contact met het bestuur en in eerste instantie was er nog wel enig enthousiasme, zij het beperkt, door alle tegenvallers, maar uiteindelijk, in het laatste overleg, hebben ze gezegd; nee, we zien het eigenlijk helemaal niet meer zitten.”

Het vinden van een geschikte locatie voor voortzetting van Jeugdstad wordt een probleem, vanwege de brandveiligheidseisen. Veel materiaal van het evenement is bovendien niet meer in het bezit van de stichting. Ook het vinden van voldoende vrijwilligers kan een struikelblok worden.

Per editie kwamen zo’n 9.000 kinderen af op Jeugdstad. Het Vlaardingse evenement was goed voor 1.500 jonge bezoekers per dag.

Eén gedachte over “‘KANS OP TERUGKEER JEUGDSTAD VLAARDINGEN GERING’

  1. Dit mooie initiatief is toch het geld 1000x meer waard dan dat kostbare Oekraïnerdorp? Liggen de prioriteiten dan niet meer bij onze jongeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *