WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KARDINAAL ALFRINKSCHOOL WINNAAR ENERGIEWEDSTRIJD

MAASSLUIS- De Kardinaal Alfrinkschool heeft de Maasssluise energiewedstrijd voor bassischolen gewonnen. Als winnaar krijgen zij een compleet zonnepanelensysteem aangeboden. Maandagmiddag werd de energiebesparingswedstrijd op het stadhuis afgesloten. Daarbij trokken deelnemende scholen nog een keer alles uit de kast : Dansen, zingen, knutselen. Aanleiding voor de wedstrijd was het complete zonnepanelensysteem dat de gemeente namens iChoosr en MetDeZon mocht weggeven. Deze had zij in de wacht gesleept tijdens de aftrap van de groepsaankoop van zonnepanelen SamenZonneEnergie afgelopen najaar.

In totaal 5 scholen streden om de prijs. Ze maakten het de jury ontzettend moeilijk. Er waren filmpjes gemaakt waarin de kinderen lieten zien hoe ze de hele school opriepen om energie te besparen. Kinderen konden op de bon worden geslingerd bij energieverspilling en dubbelzijdig printen (als echt nodig) is nu eerder regel dan uitzondering. De Montessorischool Maassluis maakte zelfs een presentatie zonder filmpje of Powerpoint om extra energie te besparen.

Uiteindelijk bepaalde de jury bestaande uit Huub Eitjes (wethouder duurzaamheid), Meiny Prins (Priva), Ruud Frijstein (iChoosr) en Wijnand Schouten (MetDeZon) wie er met de buit naar huis ging. De Kardinaal Alfrinkschool gaat een zonnige zomer tegemoet. De betrokkenheid van de hele school en de inhoudelijk sterke presentatie gaf uiteindelijk de doorslag. Maar, benadrukte de jury, het niveau van alle presentaties was echt heel erg hoog. Samen hebben de scholen Maassluis weer een stukje duurzamer gemaakt.

De gemeente Maassluis heeft met het project Duurzaam Maassluis een visie op de toekomst van de stad. Maassluis moet een duurzame stad worden en hierin spelen leefbaarheid en milieu een belangrijke rol.

Meer informatie over het project Duurzaam Maassluis is te vinden op de gemeentelijke website Maassluis.nl/duurzaam.