WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KATHOLIEK ONDERWIJS SCHIEDAM 125 JAAR

SCHIEDAM- De Katholieke onderwijsorganisatie SIKO, waaronder elf scholen vallen in Vlaardingen en Schiedam, bestaat 125 jaar. Om dat te vieren wordt op 3 oktober een estafetteloop gehouden vanaf het bestuurskantoor aan de Nassaulaan in Schiedam langs alle aangesloten scholen waarbij de SIKO vlag telkens zal worden overgedragen.

Op iedere school zal een sponsoractie plaatsvinden voor de Stichting Make a Wish. Op het moment dat de vlag aankomt op een school, wordt deze ontvangen door de leerlingen van de school waar op dat moment een feestelijk programma gedraaid wordt, waaronder de sponsoractie. Tevens zal er op alle scholen een duif losgelaten worden en is er een SIKO-feestlied wat door de leerlingen gezongen wordt.

De sponsoractie is per school verschillend. De ene school houdt een sponsorloop, de andere school een markt. Ook winkeliers in de omgeving hebben hun medewerking toegezegd.
bisschop 1
’s Middags zal er een viering plaatsvinden voor de medewerkers van het SIKO. Hier zal een cheque aangeboden worden aan de Stichting Make a Wish. Een viering in de Sint Liduina Basiliek in Schiedam, waar ook Jan Terlouw en de bisschop van Rotterdam een bijdrage aan zullen leveren.