WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KIJKDAG KLUSHUIZEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Drie architecten zullen elke koper van één van de twaalf klushuizen aan de Kortland- en Gordonstraat in Schiedam-West met raad en daad bijstaan. Zaterdag 24 mei was het kijkdag voor belangstellenden.

Op dinsdagavond 3 juni volgt van 19.00 uur tot 21.00 uur een informatiemarkt over de klushuizen in de Cornelis Hagazaal van het Stadskantoor. Op deze markt kunt u onder meer praten met een architect, persoonlijke ervaringen horen van een klusser en vragen stellen aan een energiedeskundige. Die avond worden ook de aankoopprijzen van de klushuizen bekendgemaakt.

Een klushuis afbouwen naar eigen smaak en binnen budget vraagt behoorlijk wat creativiteit. Tijdens de informatiemarkt op dinsdag 3 juni kan men volop inspiratie opdoen.
De architect geeft een presentatie over het opknappen van de buitenkant van de woning. Het zware constructieve werk zal worden gedaan door een aannemer; de architect laat zien wat men zelf moeten renoveren. Daarnaast komen de vele mogelijkheden om een huis helemaal op maat in te richten aan bod. Zo vertelt klusser Marnix over zijn persoonlijke ervaringen en laat hij zien hoe hij zijn interne verbouwing heeft aangepakt tegen zo laag mogelijke kosten.

Wat kost de aankoop en het opknappen van een klushuis mij en wat betekent dit voor mijn maandelijkse (hypotheek-)lasten? Hoe houd ik nu en in de toekomst de energiekosten zo laag mogelijk? Op de informatiemarkt zijn verschillende experts, zoals financieel adviseurs en een energiedeskundige, die deze vragen kunnen beantwoorden of waarmee een afspraak gemaakt kan worden voor gratis advies.
Op de markt is ook informatie te krijgen over de starterslening van de gemeente Schiedam; een lening die bedoeld is voor mensen die voor het eerst een huis kopen.

De klushuizen eerst van binnen bekijken? Dat kan. Op vrijdagnamiddag 30 mei tussen 17.00 uur en 19.00 uur kunnen belangstellenden nog één keer in de Kortlandstraat hoek Gordonstraat twee woningen bezichtigen. Men kan, onder begeleiding van een architect, met eigen ogen zien welke mogelijkheden een klushuis biedt.

Meer informatie over de Schiedamse klushuizen klik hier.

KIJK NU NAAR HET VIDEOVERSLAG