WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KLACHTEN DIENSTREGELING OPENBAAR VERVOER ROTTERDAM-ZUID

ROTTERDAM- De Wijkraad Vreewijk heeft haar zorgen geuit over de recente wijzigingen in het openbaar vervoer, die volgens hen niet tegemoetkomen aan de behoeften van de bewoners op Rotterdam-Zuid. Met name de aanpassingen in de dienstregeling van tramlijn 25 en buslijn 77 staan ter discussie.

Volgens de Wijkraad is het belangrijk dat de dienstregeling van het openbaar vervoer aansluit op de werktijden van de inwoners, zodat zij op tijd op hun werk kunnen zijn. De recente inkorting van tramlijn 25 heeft echter geleid tot een vroegere laatste tram naar Barendrecht-Carnisselande en een latere eerste tram in de ochtend, waardoor er geen openbaar vervoer beschikbaar is voor 06.00 uur. Dit is problematisch voor bewoners die om 07.00 uur op hun werk moeten zijn, zoals in de haven en de zorgsector.

De Wijkraad adviseert daarom om de begin- en eindtijden van de tram- en busdiensten beter af te stemmen op de behoeften van de huidige en toekomstige reizigers. Ze benadrukken ook het belang van buslijn 77, die een sociale functie vervult door bewoners de mogelijkheid te bieden de Afrikaandermarkt te bereiken. Hoewel lijn 77 nog steeds de markt aandoet, resulteert dit in een langere reistijd vanuit Vreewijk.

Om de toegankelijkheid van de markt te verbeteren, stelt de Wijkraad voor om de frequentie van bus 77 tussen Zuidplein en Katendrecht op marktdagen te verhogen naar meer dan twee ritten per uur. Daarnaast zou het op elkaar afstemmen van de reistijden van buslijn 75 en 77 ervoor zorgen dat er doordeweeks elke 15 minuten een bus rijdt op het traject Breeplein – Zuidplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *