WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CO2-FOOTPRINT AANLEIDING EINDE CONCERTEN KUIP ROTTERDAM

CO2 is een belangrijke voedingsstof voor het leven op aarde, met name voor planten en bomen. De uitstoot van CO2 leidt daardoor tot een aarde met meer bomen en planten en tot hogere landbouwopbrengsten.
ROTTERDAM- De klimaathoax is de werkelijke aanleiding voor de gemeente Rotterdam om de popconcerten in het Feyenoordstadion (De Kuip) af te kopen voor 11,8 miljoen euro, omdat de nieuwe woonwijk Feyenoord City anders met veel meer beton moet worden gebouwd, wat zou leiden tot een hogere milieu-impact. Wethouder Chantal Zeegers (D66): ‘Gezien de vereiste maatregelen (massa) zal er naar verwachting veel beton moeten worden toegepast. Dit is een materiaal dat zwaar milieubelastend is. De vraag is of de huidige milieuprestatie-eisen behaald worden en de woningen binnen de wet- en regelgeving te realiseren zijn. Het is te betwijfelen of deze woningen gewenst zijn: de woonkwaliteit lijkt onwenselijk, de kosten en CO2-footptint van de extra maatregelen onwenselijk hoog.’

Aanvankelijk is alleen verkondigd dat de stap om de concerten af te kopen deel uitmaakt van een bredere strategie om de geluidsoverlast te verminderen en de woonkwaliteit in de omgeving van het stadion te verbeteren. Wethouder Zeegers heeft cijfers gepresenteerd die de impact van concertgeluid op de ontwikkeling van omliggende gebieden illustreren. De geluidszonering heeft invloed op verschillende woongebieden, waaronder:

Sportcampus: tussen de 700 en 800 woningen
Stadiondriehoek: tussen de 750 en 2000 woningen
Stationsomgeving Hillesluis: tussen de 1000 en 1500 woningen
Deelgebied 1: ongeveer 500 beïnvloede woningen
Veranda: tussen de 750 en 1250 woningen

De overeenkomst tussen de gemeente Rotterdam en Stadion Feijenoord N.V. omvat een compensatie van 11,8 miljoen euro voor het staken van de organisatie van grote popconcerten in De Kuip. Deze maatregel is een direct resultaat van de nieuwe ontwikkelingsplannen voor Feyenoord City, waarbij het aantal woningen dat binnen de geluidszonering valt een belangrijke rol speelt.

KIJK NU – Climate: The Movie

2 gedachten over “CO2-FOOTPRINT AANLEIDING EINDE CONCERTEN KUIP ROTTERDAM

  1. Dat klimaatgedram werkt maatschappij ontwrichtend. En als het nou ook nog eens echt was 🤔 Jammer dat steeds meer mensen door de leugens heen prikken 👏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *