WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KNULLETJE VAN 11 SPEELT MET STROOMSTOOTWAPEN OP PLEINTJE MAASSLUIS

MAASSLUIS- Twee jongens van rond de 12 jaar oud zijn eerder vandaag in Maassluis gezien met een voorwerp dat sprekend leek op een stroomstootwapen, ook wel taser genoemd. Ze waren hiermee aan het spelen op een speelpleintje in de wijk. Een oplettende getuige vertrouwde het niet en belde direct de politie. Hij gaf een duidelijk signalement door van de jongens. Een van hen droeg een opvallende groene capuchontrui, een grijs-wit shirt en had een mollig postuur.

De politie was binnen enkele minuten ter plaatse en trof het voorwerp aan bij een 11-jarige jongen. Het bleek inderdaad om een stroomstootwapen te gaan, dat illegaal in Nederland is. De politie nam het stroomstootwapen in beslag.

De agenten namen de jongen mee naar zijn huis, waar ze zijn ouders confronteerden met de ernstige situatie. Ze legden uit dat stroomstootwapens zeer gevaarlijk zijn en levensbedreigende gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van mensen. Zo kunnen stroomstoten hartritmestoornissen, ademhalingsproblemen, brandwonden, spierkrampen, verwondingen door vallen of zelfs de dood veroorzaken. Bovendien is het bezit en gebruik van stroomstootwapens verboden in Nederland en valt het onder de wapenwet. Dat betekent dat de jongen strafbaar is en mogelijk een boete, taakstraf of zelfs jeugddetentie kan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *