WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KOMST AFVALCONTAINERS ‘ONDOORDACHTE EN ONVEILIG’

SCHIEDAM- Het plaatsen van vier ondergrondse afvalcontainers aan de Stockholm in Schiedam is ondoordacht en onveilig, meent D66. De verkeerssituatie bij de scholen aan de Slimme Watering/Stockholm is volgens de partij zorgelijk. Het zou er dagelijks vier keer wanordelijk en onveilig zijn. Onder anderen door auto’s, fietsers en voetgangers in combinatie met de haal-en-breng-bewegingen van ouders en het de buurt inkomende en uitgaande verkeer. De recent geplaatste afvalcontainers maken het er in de ogen van de Democraten niet beter op.

Er zijn volgens de partij in de nabije omgeving betere plaatsen, bijvoorbeeld aan de andere kant van het flatgebouw Krona, op de ruime parkeerplaats. Op de nu gekozen plaats zouden de verkeersproblemen met de plaatsing van containers alleen maar worden verergerd.

De gemeenteraad zou daarbij nauwelijks zijn ingelicht over de situatie ter plekke. Bovendien verkeerde D66 in de veronderstelling dat nog overleg gaande was met omwonenden over ingediende bezwaren, maar tot verbazing van de partij is al gestart met het plaatsen van de containers. Dit zou ook zeer tot ongenoegen van de omwonenden zijn. De partij heeft inmiddels raadsvragen ingediend. DSC00037