WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

KROOS OP VIJVER VLAARDINGERDIJK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Omwonenden van de vijver naast de Rooms-Katholieke Begraafplaats onder de Vlaardingerdijk in Schiedam-Nieuwland klagen over de toenemende hoeveelheid kroos op de vijver. Het probleem speelt al langer. Zo zouden vorig jaar alle karpers zijn gestorven door zuurstofgebrek, maar klagen bij het hoogheemraadschap zou geen verbetering opleveren.
Vlaardingerdijk 2Vlaardingerdijk 3
Eerder deze week kwamen ook berichten naar buiten over soortgelijke problemen met het water aan de Groeneweg in Schiedam-Kethel. Hier constateerde controleurs van het Hoogheemraadschap van Delfland eveneens zuurstofgebrek. Met vissterfte en navenante stank tot gevolg. Het weghalen van het kroos wordt als mogelijke oplossing gezien. Al zou dat van korte duur zijn. Een betere doorstroming zou veel meer uithalen.
Vlaardingerdijk 6
Een bewoonster aan de Vlaardingerdijk beweert dat er vorig jaar vijfentwintig dode karpers uit de vijver zijn gevist en met een rubberboot een klein gedeelte van het kroos is verwijderd. Zij ziet meer heil in het plaatsen van een werkende Fontein.