WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LADIES NIGHT MAASSLUIS STEUNT BUURTCENTRUM

MAASSLUIS – Buurtcentrum De Hooftzaak is door de Maassluise Ladies Night gekozen als goed doel voor de opbrengst van de editie van 2013. De organisatie schonk 500 euro, waarmee een kleipers voor het keramiekatelier kon worden aangeschaft.

Activiteitenbegeleidster Anna van der Ende is heel blij met de pers. Bij het buurtcentrum worden voorwerpen van keramiek, zoals sieraden en schalen gemaakt. Dankzij de nieuwe kleipers kunnen nu meer gevarieerde producten worden gemaakt wat de mogelijkheden en het creatieve proces voedt.

Traditiegetrouw verdelen organisatoren Erna Hendriksen en Elly Wiegmann de opbrengst van de Ladies Night onder goede doelen. Eerder gingen al giften naar Hospice De Margriet in Vlaardingen en de mini’s van Excelsior Maassluis. Voor een derde bestemming van de vijfde – en tevens laatste – Ladies Night ging de voorkeur uit naar een zorginstelling. Toen de organiosatie in april een oproep las voor donaties voor een kleipers voor De Hooftzaak, besloten zij dan ook dat doel te steunen.

Als dank kregen de gulle gevers niet alleen bloemen, maar ook een tegoedbon voor een lunch verzorgd door de Orient Queens, een groep allochtone vrouwen die maandelijks in het buurtcentrum kookt.