WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LADING MET 30 KILO HENNEP ONDERSCHEPT IN WAALHAVEN ROTTERDAM

ROTTERDAM- Een lading van 30 kilo hennep is in de Waalhaven te Rotterdam-Zuid onderschept, zo heeft de politie bekend gemaakt.

Op een doorsnee donderdagmiddag, te midden van de gebruikelijke bedrijvigheid, is een pallet afgeleverd bij een nietsvermoedend bedrijf. Deze levering was echter niet zoals de rest; het was een pallet die niemand had besteld, een onverwachte gast in de logistieke routine.

Het personeel, wijs geworden door eerdere ervaringen, vertrouwde de situatie niet en besloot actie te ondernemen. Hun argwaan werd gewekt toen een individu, zonder de juiste documentatie, interesse toonde in de mysterieuze pallet. Het was dit moment van oplettendheid dat de zaak in een stroomversnelling bracht.

De politie werd ingeschakeld en agenten arriveerden spoedig bij het bedrijf om de verdachte levering te inspecteren. Wat zij aantroffen, was een zorgvuldig georkestreerde verhulling: een grote kartonnen doos, strategisch geplaatst op de pallet, omgeven door oude kledingstukken die als camouflage dienden. Binnenin deze doos bevonden zich vier kleinere dozen, elk met zes strak gesealde zakken. De inhoud? Een substantiële hoeveelheid hennep, in totaal maar liefst 30 kilogram.

De ontdekking van deze hennep, netjes verpakt en verborgen in de hoop onopgemerkt te blijven, leidde tot een onmiddellijke inbeslagname door de autoriteiten. Het onderzoek naar de herkomst en bestemming van deze illegale vracht is nog in volle gang, terwijl de politie de puzzelstukjes bij elkaar legt in de hoop de verantwoordelijken voor deze smokkeloperatie te achterhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *