WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LANGDURIGE UITVAL STRAATVERLICHTING SCHIEDAM-OOST NIET TE VOORKOMEN

SCHIEDAM- In Schiedam-Oost speelt een hardnekkig probleem bij de energievoorziening (door verouderde leidingen en verzakkingen), waardoor het kan voorkomen dat na reparatie de openbare straatverlichting wederom uitvalt en een aanvullend onderzoek nodig is naar zwakke plekken in het netwerk. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van Stedin en kan door complexiteit langer duren. Capaciteitsgebrek bij Stedin brengt in sommige gevallen met zich mee dat onderzoek en reparatie langer duren. Dat alles krijgt de fractie van LOS te horen van burgemeester en wethouders, in antwoord op vragen naar het 4 weken niet werken van de straatlantarens aan de Lorentzlaan, Hogebanweg en Buys Ballotsingel in Oost, afgelopen november en december.

Het gemeentebestuur is het eens met LOS dat herstel aan openbare verlichting sneller moet. Dit zal wederom aan de orde worden gesteld bij de contacten met Stedin. De storing was bekend bij het team Toezicht en Handhaving en is door hen gemeld bij het Klantcontactcentrum en de beheerder. Deze heeft de melding bij Stedin gemaakt. Inmiddels is de energievoorziening gerepareerd, maar dat is geen garantie dat er niet opnieuw storing kan ontstaan.

Monique Rotteveel (LOS): ‘Na verschillende klachten via mail en belmomenten van bewoners werd er geen actie ondernomen, buiten dat zij een bevestigingsmail kregen van hun klacht dat hun klachten in behandeling zijn genomen bij team Beheer Openbare Verlichting en dat dit team de klacht(en) afhandelt binnen zes weken. Ook werden zij van het kastje naar de muur gestuurd wanneer zij belden, de gemeente zei dat zij Stedin moesten bellen en Stedin zei dat zij de gemeente moesten bellen!’

Eén gedachte over “LANGDURIGE UITVAL STRAATVERLICHTING SCHIEDAM-OOST NIET TE VOORKOMEN

  1. Dit zal in de toekomst in alle wijken voor gaan komen. Door het plaatsen van laadpalen voor auto’s zal het net meer belast gaan worden. Dirt valt alleen op te lossen door het aanpassen van de voedingskabel in de grond en aanpassing van de verdeelstations in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *