WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LED-LAMPJES NU OOK BIJ ZEBRAPAD BROERSVEST SCHIEDAM

SCHIEDAM- Morgen zullen de medewerkers van Blokland Infra B.V. in de nacht werkzaamheden uitvoeren voor het aanbrengen van LED-lampjes op zonne-energie in de zebrapaden op de Broersvest in Schiedam. De werkzaamheden worden tussen 01.00 uur en 05.00 uur uitgevoerd. Bij in totaal dertien voetgangersoversteekplaatsen worden LED lampjes de komende periode in de rijbaan geplaatst.

Sinds maart 2021 zijn er al LED-lampjes geïnstalleerd bij het Hazepad (Beatrixpark) en op de Overschieseweg. De resultaten zijn positief en daarom wordt het project nu uitgebreid naar de Broersvest.

De LED-lampjes worden beschouwd als een effectieve manier om automobilisten te attenderen op de aanwezigheid van overstekende voetgangers. Uit onderzoek in andere steden is gebleken dat de lampjes de snelheid van het verkeer verminderen bij fietspaden, rotondes en kruisingen. De LED-lampjes kosten 2.400 euro per zestien stuks.

Eén gedachte over “LED-LAMPJES NU OOK BIJ ZEBRAPAD BROERSVEST SCHIEDAM

  1. Nou, Pjottr, bontkraaggie, petje achterstevoren en politiepetje zullen wel onder de indruk zijn. Waarom geen spoilervernielende drempels? Dat is de enige manier om de snelheid er uit te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *