WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LIVE DEMONSTRATIE SCHIEDAMSE DISTILLEERKUNST

SCHIEDAM- Op donderdag 30 mei is de binnenplaats van het Jenevermuseum in Schiedam een levendige ontmoetingsplek voor liefhebbers van traditionele distilleerkunst. ‘The Final Distillation: Celebrate and Innovate’ nodigt bezoekers uit om vanaf 17.00 uur deel te nemen aan een unieke live demonstratie van het stookproces.

Het evenement staat voor de start van het feestelijke Moonshine festival, waar muziek, innovatieve cocktails en lokale hapjes de avond kleuren. Bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met de distillateurs die achter de beroemde Old Schiedam jenever staan. De toegang is gratis en elke gast wordt verwelkomd met een speciale welkomstcocktail.

Een hoogtepunt van de avond is de ondertekening van het echtheidszegel door burgemeester Harald Bergmann (VVD) . Dit zegel, dat de authenticiteit van de Old Schiedam jenever waarborgt, wordt tijdens het festival op een vergrote versie door de burgemeester ondertekend. Met deze handeling geeft hij het officiële startsein voor de productie van het zegel, dat garandeert dat de jenever is gemaakt van moutwijn volgens de wettelijk voorgeschreven methodes.

Het Moonshine festival belooft een avond te worden waar traditie en innovatie samenkomen, ter ere van Schiedams rijke jeneververleden en de toekomst van deze ambachtelijke drank. Iedereen is welkom om deel uit te maken van deze bijzondere viering van cultuur en vakmanschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *