WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LOODGIETER MAG NIET TERUG NAAR HUIS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De voorzieningenrechter heeft het verzoek om een voorlopige voorziening afgewezen en geoordeeld dat de burgemeester van Vlaardingen bevoegd was om de woning van Ron van Uffelen aan de Gretha Hofstralaan te sluiten. Dit besluit is genomen op grond van artikel 174a, eerste lid, aanhef en onder b, van de Gemeentewet, naar aanleiding van een reeks explosies en pogingen daartoe bij de woning.

De rechter oordeelde dat de sluiting een geschikt middel is om de openbare orde te herstellen en verdere verstoringen te voorkomen. Ondanks de vele al genomen veiligheidsmaatregelen, achtte de burgemeester minder ingrijpende middelen onvoldoende. De belangen van de openbare orde wogen zwaarder dan de belangen van de verzoekers.

Daarnaast verklaarde de rechter zich onbevoegd om te oordelen over verzoeken die betrekking hebben op vermeende onrechtmatige uitspraken van de burgemeester en de eis dat hij bepaalde veiligheidsmaatregelen moet nemen. Deze verzoeken vallen onder het burgerlijk recht en moeten bij de burgerrechtelijke rechter worden ingediend.

Hoewel veel van dergelijke explosies vaak in verband worden gebracht met drugsgerelateerde activiteiten, blijft de aanleiding voor deze explosies officieel onbekend. Alle betrokkenen, inclusief de loodgieter, ontkennen enige betrokkenheid.

5 gedachten over “LOODGIETER MAG NIET TERUG NAAR HUIS VLAARDINGEN

  1. Als deze woning wordt gesloopt zijn de andere woningen in die straat weer verkoopbaar. Nu staat de doorstroming stil omdat niemand daar meer een huis wil kopen.

  2. Die Ron moet zich niet zo heilig voor lopen doen , en dat terwijl ie allang weet waar de oorzaak ligt ………………

  3. Die loodgieter heeft , als ik het allemaal zo in de media lees een beetje agressieve trekjes , wat dan ook verklaart waarom ie zo in de shit zit …………….

  4. Het besluit van de burgemeester is in de hoofdzaak niet vernietigd en de president van de rechtbank heeft de voorlopige voorziening op dit moment afgewezen en voor overige eisen ten aanzien van verklaringen/gedragingen van de burgemeester verwezen naar de civiele rechter.

    Verder blijkt uit niets waarom deze loodgieter het slachtoffer is van pure terreur en verder dat een burgemeester alleen iets op grond van de openbare orde mag besluiten, en buiten de motivering van dat besluit dus niks te vertellen heeft en dus z’n mond moet houden zodat niet allerlei plaatselijke aso’s ermee aan de haal (kunnen) gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *