WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LOS WIL 800.000 EURO EXTRA NAAR LINKSE HOBBY’S SCHIEDAM

SCHIEDAM- Oppositiepartij LOS heeft vriend en vijand verrast door zich uit te spreken voor 800.000 euro extra subsidie richting de culturele sector in Schiedam. Dit voorstel gaat in tegen de lijn die de partij tot nu toe heeft gevolgd. Het stuit ook op onbegrip bij de VVD. De fractievoorzitter van de VVD, Tom Janssen, zegt dat hij teleurgesteld is in LOS, omdat hij dacht dat ze samen kritisch zouden blijven op de uitgaven aan cultuur.

LOS-oprichter Andreas Rose (1962-2019) moest niks hebben van ‘linkse hobby’s’.
Vanavond zal de gemeenteraad stemmen over de motie om de 8 ton vrij te maken voor de culturele instellingen. Dit bedrag komt bovenop de reguliere subsidies die de gemeente al verstrekt. In het verkiezingsprogramma van LOS voor 2022-2026 staat echter dat de partij juist wil bezuinigen op cultuur en dat de sector meer op eigen benen moet staan. LOS vindt hooguit dat de Nederlandse cultuur, taal en democratische waarden voorop moeten staan. De culturele diversiteit wordt gerespecteerd, maar LOS wil ook dat iedereen de Nederlandse taal leert en spreekt. Althans, volgens het eigen verkiezingsprogramma.

Wijlen Andreas Rose, de oprichter van LOS, heeft zich in het verleden vaak kritisch uitgelaten over cultuursubsidies. Hij stond altijd op het standpunt dat veel culturele instellingen te veel afhankelijk zijn van de overheid. Rose heeft ook herhaaldelijk gezegd dat hij vindt dat er te veel belastinggeld wordt uitgegeven aan cultuur en kunstenaars. Hij noemde dit ‘cadeautjes voor de linkse hobby’s’.

LOS behield vorig jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen 2 zetels op basis van de slogan ‘Eerlijk Rechts’.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *