WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

LUXE SCHIP VOOR VLUCHTELINGEN BLIJFT TOT 2026 IN ROTTERDAM

ROTTERDAM- De Silja Europa blijft tot en met 31 januari 2026 in de Merwehaven liggen als tijdelijke huisvesting van vluchtelingen, waardoor de vluchtelingen met voorrang blijven doorstromen naar sociale huurwoningen met urgentie, gekoppeld aan gemeenten in Zuid-Holland. Het aantal huisvestingsplekken op de doorstroomlocatie wordt bovendien uitgebreid van 1.500 naar 2.000. De kosten voor de voorziening, inclusief de kosten voor vervroegde inburgering en onderwijs, worden volledig door het Rijk gedragen. Omwonenden en betrokken partijen zullen spoedig geïnformeerd worden over de verlenging.

De beslissing voor verlenging en uitbreiding door het stadsbestuur (Leefbaar, VVD, D66 en Denk) is in lijn met het coalitieakkoord 2022-2026 ‘Eén stad’, waarin staat dat Rotterdam zijn verantwoordelijkheid neemt bij de opvang van vluchtelingen die door het Rijk worden toegewezen aan de stad.

De urgentieverklaring voor vluchtelingen wordt afgestemd op de behoeften van Rotterdammers die ook op zoek zijn naar een woning. Ondanks extra inspanningen in de afgelopen jaren, blijft de druk op de woningmarkt hoog. De beschikbaarheid van sociale huurwoningen is beperkt en de wachttijden nemen toe, erkent men op de Coolsingel.

Volgens het stadsbestuur ondervindt de gebiedsontwikkeling M4H beperkte gevolgen van het schip vol vluchtelingen. Met enkele aanpassingen kunnen zowel de gebiedsontwikkeling als de tijdelijke huisvesting op de ferry gelijktijdig plaatsvinden. Er zijn financiële afspraken gemaakt met het Rijk voor eventuele extra kosten.

Het schip voer ruim 30 jaar over de Oostzee tussen Finland en Zweden en stond bekend om haar comfort en luxe.

Eén gedachte over “LUXE SCHIP VOOR VLUCHTELINGEN BLIJFT TOT 2026 IN ROTTERDAM

  1. Bizar………….
    Tegenwoordig kan je beter gelukzoekertje zijn dan een Nederlander die zich rot werkt en belastingen betaald of bejaard en je leven lang rot hebben gewerkt en je geld moet inleveren als je naar een verpleeghuis moet.
    Valt verder weinig van te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *