WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘MAASSLUIZER HEEFT MAN OP ZEBRAPAD DOODGEREDEN’

MAASSLUIS- De man die vorig jaar, op de avond van de 15e mei, werd geschept op het zebrapad aan de P.C. Hooftlaan (nabij de rotonde bij de Laan 1940-1945) in Maassluis is na het ongeluk aan zijn verwondingen overleden. De 49-jarige buurtbewoner Marcus H. zat, volgens het Openbaar Ministerie (OM), achter het stuur onder invloed van drugs, te weten amfetamine of een groep amfetamine-achtigen. Verdachte H. had ongeveer 0,5 gram, in elk geval een hoeveelheid van een materiaal bevattende MDMA (3,4-methyleendioxymethamfetamine) en ongeveer 2,2 gram amfetamine in zijn bezit. Dat alles wordt duidelijk uit de rechtbankstukken rond de zaak die vanmiddag dient voor de Meervoudige Strafkamer.

Volgens het OM was het slachtoffer doende de rijbaan van de P.C. Hooftlaan over te steken en was hij de weg al voor een groot gedeelte (halverwege) via de voetgangersoversteekplaats overgestoken. H. heeft de man daarbij niet opgemerkt en is vervolgens in botsing gekomen met het slachtoffer, als gevolg waarvan de man ten val is gekomen, waardoor hij werd gedood.

Naast politie en ambulance is ook de traumahelikopter opgeroepen, direct na het ongeluk. H. heeft, na de aanrijding, zijn auto in een parkeervak gezet en is teruggelopen. Daar heeft de politie hem aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *