WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAATREGELEN GEMEENTE SCHIEDAM TEGEN VERSPREIDING CORONA

SCHIEDAM- In Schiedam zijn meerdere evenementen afgelast, ter voorkoming van – wat wordt genoemd – de verspreiding van het coronavirus. De gemeente Schiedam volgt de maatregelen op van de Rijksoverheid. Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden ook in Schiedam afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. De Bibliotheek Schiedam heeft alle vestigingen gesloten tot en met 31 maart. Ambtenaren van de gemeente werken zo veel mogelijk vanuit huis. Alle gemeentelijke bijeenkomsten zijn tot en met 31 maart afgelast.

Ook is het verboden om in Schiedam evenementen en andere bijeenkomsten te organiseren voor 100 personen of meer. Geplande evenementen en bijeenkomsten (ook al zijn deze vergund), waar 100 of meer mensen aanwezig zullen zijn, dienen te worden afgelast of afgeschaald tot minder dan 100 mensen. Het maximum van 100 mensen geldt voor bezoekers inclusief personeel. Deze maatregelen gelden tot en met 31 maart 2020. Heeft u als organisator vragen over deze maatregel, neem dan contact op met de afdeling Horeca en Evenementen van de gemeente Schiedam, telefoonnummer 14010 en e-mail: evenementen@schiedam.nl.

Het Klant Contact Centrum aan het Stadserf blijft open. De gemeente vraagt u wel om alleen langs te komen als dat noodzakelijk is. Als u klachten heeft zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts verzoekt men u dringend uw bezoek uit te stellen. U kunt alleen op afspraak bij het Klant Contact Centrum terecht.

De vuilniswagens van Irado legen de containers en minicontainers (kliko’s) volgens de normale planning en route.

De scholen zijn open. Tegelijk gaat de gemeente de komende twee weken soepel om met de handhaving van de leerplicht. Bovendien heeft de Tweede Kamer donderdagavond een motie aangenomen: er worden voorlopig geen boetes voor de leerplicht uitgedeeld.

Huwelijken op het stadhuis kunnen plaatsvinden, maar verzocht wordt om het aantal aanwezigen zo veel mogelijk te beperken.

De gemeente bekijkt op dit moment welke maatregelen verder nodig zijn.

Het is volstrekt onduidelijk hoe gevaarlijk het coronavirus daadwerkelijk is. Harde bewijzen voor de vermeende risico’s ontbreken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “MAATREGELEN GEMEENTE SCHIEDAM TEGEN VERSPREIDING CORONA

  1. Ik vind dat ze alle scholen moeten sluiten want kinderen zitten altijd aan elkaar. Ook vind ik dat de mensen moeten stoppen met hamsteren want de winkels worden bevoorraad er is genoeg. Vrijdag gingen mijn man en ik naar de winkel om boodschappen te doen en we wisten niet wat we zagen het was een gekkenhuis het leek wel oorlog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *