WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAN (24) SCHIEDAM RISKEERT CELSTRAF VOOR VERKEERSOVERTREDINGEN

SCHIEDAM- Ahmet S. (24), uit Schiedam-Gorzen, staat voor de rechter wegens meerdere verkeersdelicten die hij begin dit jaar zou hebben begaan. Volgens de tenlastelegging heeft S. op 4 januari 2024 in Rotterdam de wet overtreden door zich niet te houden aan een bevel voor een bloedonderzoek, in strijd met artikel 8 van de Wegenverkeerswet 1994.

Deze recente overtreding kan ernstige gevolgen hebben voor S., die al eerder veroordeeld is voor een soortgelijk delict. Op basis van de recidiveregeling voor ernstige verkeersdelicten (artikel 123b WVW1994) kan een tweede strafpunt leiden tot automatische ongeldigheid van zijn rijbewijs. De officier van justitie heeft, gezien het onherroepelijk geworden vonnis van de politierechter te Dordrecht van 1 mei 2023, gevorderd dat een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden nu ten uitvoer wordt gelegd.

S. wordt ook beschuldigd van het besturen van een auto terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard, een overtreding die plaatsvond op 16 april 2023 in Vlaardingen en op 6 maart 2023 in Rotterdam. Deze aanklachten, indien bewezen, zouden de situatie van S. verder kunnen compliceren, aangezien hij zich binnen de proeftijd van zijn voorwaardelijke straf schuldig zou hebben gemaakt aan deze nieuwe strafbare feiten.

2 gedachten over “MAN (24) SCHIEDAM RISKEERT CELSTRAF VOOR VERKEERSOVERTREDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *