WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAN (27) SCHIEDAM BEDREIGT PRODUCENT GEWELDDADIGE GAMES

SCHIEDAM- De 27-jarige Vietnamees P.V. uit Schiedam heeft de medewerkers van het bedrijf Riot Games schriftelijk bedreigd in het Engels. Volgens het Openbaar Ministerie vond dit plaats tussen 18 en 19 april 2019. V. moet deze week voor de rechter verschijnen.

V. heeft de medewerkers bedreigd door één of meer berichten te sturen met de tekst die in de vertaling luidt: ‘Ik heb er mijn levensdoel van gemaakt een terroristische aanval op uw kantoor uit te voeren. Het kan me niet meer schelen. Dit is een bedreiging. Ik ben bereid om naar de gevangenis te gaan of zelfs te sterven, als ik daardoor iedereen die voor Riot Games werkt, kan folteren. Jullie zijn de grootste debielen die ik ooit heb ontmoet en ik zal jullie doden. Ik zeg het nogmaals: ik ben vastbesloten om ten minste één iemand van jullie het graf in te jagen. Ik zal jullie allemaal folteren en doden, en dit niet eens met een vuurwapen.’

Volgens het OM werd V. heel specifiek. Uit de e-mails: ‘Ik zal een mes nemen, jullie keel oversnijden en jullie bloed drinken. Wees op jullie hoede. De dag zal zeer snel komen. Ik zal een bloedbad aanrichten en zo veel mogelijk werknemers doden. Jullie hebben mij tot het uiterste gedreven. Ik zal elk van jullie doden en in stukken snijden. De dag dat uw belachelijke bedrijf uiteenvalt, komt er zeer snel aan. Ik wil bloed en ik wil wraak en vergelding.‘

De bedreiging lijken voort te komen uit frustratie van V. Zo gaf de bedreiger zelf aan: ‘Ik zal nooit vergeten hoe jullie spelers behandelen die hard hun best doen om te proberen winnen. Ik zeg het nog een keer en ja dit is een bedreiging: ik maak er mijn levensdoel van om een bom in uw kantoor te plaatsen en zo veel mogelijk mensen die aanwezig zijn, te doden. Ik hoop dat ik er zo veel mogelijk van het leven kan beroven. Hopelijk zullen jullie allemaal lijden. Jullie zullen allemaal een verschrikkelijke dood sterven en ik zal dit livestreamen, zodat iedereen het kan zien.’

De bedreigingen waren gericht tegen vestigingen van Riot Games in Los Angeles en vooral in Berlijn, Duitsland. V. liet weten: ‘Deze plek lijkt het dichtstbij te zijn. Ik doe mijn best om een plan van het gebouw te vinden, zodat ik mijn aanval goed kan plannen. De politie kan mij niet oppakken voor woorden. Jullie hebben het lef niet. Dit motiveert me zelfs nog meer om het te doen. De dag van vergelding zal komen’, of woorden van gelijke dreigende aard of strekking.

Riot Games is een ontwikkelaar en uitgever van videogames in Los Angeles, Californië. Het bedrijf is vooral bekend voor het ontwikkelen en publiceren van de populaire multiplayer online battle arena game. Riot Games ontwikkelt ook andere games zoals VALORANT, Teamfight Tactics, Legends of Runeterra en Wild Rift. Zij zijn ook de makers van de geanimeerde televisieserie Arcane. 

3 gedachten over “MAN (27) SCHIEDAM BEDREIGT PRODUCENT GEWELDDADIGE GAMES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *