WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAN (31) VLAARDINGEN MAAKT AGENT UIT VOOR ‘HOMOFLIKKER”

VLAARDINGEN- De 31-jarige E.H.O., afkomstig uit Curaçao en woonachtig in Vlaardingen, heeft wat uit te leggen aan de politierechter in Dordrecht. Hij wordt verdacht van meerdere strafbare feiten die in de afgelopen twee jaar in de regio Rotterdam hebben plaatsgevonden.

Op 29 januari zou O. zich met geweld hebben verzet tegen de aanhouding door politieagenten N.S. en M.I.Z. van de Eenheid Rotterdam. Hierbij zou agent S. pijn aan de knie hebben opgelopen. Daarnaast wordt O. ervan beschuldigd dat hij op dezelfde datum niet heeft meegewerkt aan een alcoholcontrole door hoofdagent D.d.L.

Eerder, op 3 juni 2023, zou hij eigendommen van de politie Eenheid Rotterdam-Rijnmond hebben vernield. In de zomer en herfst van 2023 wordt hij ervan verdacht bier te hebben gestolen uit twee verschillende Albert Heijn-filialen in Hoek van Holland en Vlaardingen. Ook zou hij op 10 september 2023 brigadier M.B. hebben beledigd.

Verder wordt E.H.O. beschuldigd van het bedreigen van F.L. el B. met de dood op 26 juni 2022 en het beledigen van hoofdagent T.v.A. op 22 maart 2024 in Dordrecht, door de politieman de woorden toe te voegen: ‘Jij vuile kanker mongool, jij kanker leijer, kanker homo, homoflikker, althans woorden van gelijke beledigende aard en strekking.

De reeks incidenten heeft geleid tot een dagvaarding waarbij O. zich moet verantwoorden voor de politierechter. De zitting belooft een gedetailleerde behandeling van de aanklachten en de verdediging van de verdachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *