WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAN (38) BEDREIGT MEERDERE MENSEN IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Openbaar Ministerie (OM) daagt de 38-jarige Marvin C. uit Vlaardingen-West, geboren in Paramaribo-Suriname, voor de rechter wegens het bedreigen van meerdere mensen.

Op of rond 20 maart 2024 zou hij twee van hen hebben bedreigd met misdrijven tegen het leven of zware mishandeling. Dit gebeurde door het zwaaien met een stok en/of steen en het uiten van dreigende woorden zoals: ‘Ik vermoord je. Ik ga haar vermoorden.

Daarnaast wordt C. ook beschuldigd van een soortgelijke bedreiging op 18 maart 2024 waarbij hij met een houten lat zwaaide en dreigende woorden in het Surinaams uitsprak.

Een derde aanklacht dateert van 22 februari 2024, waarbij hij opnieuw slachtoffers bedreigden met woorden als: ‘Kom om het hoekje, dan ga ik je doodmaken. Ik ga jullie kapotmaken, ik ga jullie vermoorden.’

C. wordt aangeklaagd volgens artikel 285 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht voor deze feiten en zal voor de politierechter verschijnen om zich te verantwoorden voor de tenlasteleggingen.

Eerder is C. al veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van twee weken gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar. Aangezien hij zich voor het einde van de proeftijd opnieuw schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten, is door het OM nu de tenuitvoerlegging van de voorwaardelijke straf geëist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *