WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAROKKAANSE JONGEREN MAASSLUIS TOCH NAAR INBLIK

MAASSLUIS- Het Marokkaans jongerenwerk uit de burgemeesterswijk in Maassluis kan over enkele weken verhuizen naar Multifunctioneel Centrum InBlik. Het voorstel om de probleemjeugd te huisvesten pal naast seniorencomplex De Vloot kreeg vannacht steun van de coalitiepartijen PvdA, CDA, VVD en oppositiepartij D66.

Er ontstond een raadsmeerderheid nadat wethouder Arnold Keijzer (PvdA) de toezegging deed dat de stichting Myosotis eens per maand ongestoord een discoavond kan blijven organiseren voor verstandelijk gehandicapten in het pand van InBlik . Eerder is de stichting verwezen naar een ander onderkomen in Maassluis bij de komst van de Marokkanen. Volgens Keijzer is goed geluisterd naar Myosotis: “Die oplossing die hebben we samen doorlopen met de Koningshof en De Vloot. En d’r is vanavond gevraagd zijn er misschien nog andere oplossingen. En mijn antwoord is dat ik dat nog samen met Myosotis heel graag naar wil zoeken.”

Vorig jaar kwamen berichten naar buiten over plannen om InBlik weer de functie van jongerencentrum te geven. Eén van de in die berichten genoemde redenen daarvoor was, dat het Marokkaanse jongerencentrum Ummah Wahidah zijn huisvesting aan de Burgemeester Zaneveldstraat moest verlaten in verband met de uitbreiding van de aangrenzende moskee. Gesproken werd over jongeren met een paranoïde persoonlijkheidsstoornis die in het pand zouden worden heropgevoed. Dit leverde veel onrust op bij de senioren in ouderencomplex De Vloot, op een steenworp afstand van InBlik. In een reactie op deze berichten liet het stadsbestuur toen weten dat er alleen sprake was van verkennende besprekingen. Vorige maand lag er het raadsvoorstel voor de definitieve verhuizing.

Om de omwonende senioren gerust te stellen worden sluitende afspraken gemaakt voor InBlik, in samenspraak met een klankbordgroep. Daarnaast volgt een evaluatie na een jaar.

Eén gedachte over “MAROKKAANSE JONGEREN MAASSLUIS TOCH NAAR INBLIK

  1. Myosotis mag op de zaterdag ook blijven , het centrum wordt verder een jongerencentrum en komt niet 7 dagen per week beschikbaar voor de Marokkaanse jongeren .Er moet nog heel wat besproken worden en nu ECHT in overleg met Myosotis

    GEA Steenks, moeder van dochter met downsyndroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *