WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MEEDENKEN OVER SPORTACCOMMODATIES SCHIEDAM

SCHIEDAM- In maart en april vernieuwen Schiedammers samen het sport- en beweegbeleid van de stad. Schiedammers beleven sport en bewegen anders dan een paar jaar geleden. Sportverenigingen hebben andere behoeften en nieuwe ambities. Dat heeft gevolgen voor de sportaccommodaties. Ook groeit de behoefte aan bewegen in de wijk. Namens het college nodigt wethouder Nathalie Gouweleeuw (Sport en Jeugd) Schiedammers uit om ideeën aan te dragen over de toekomst van sporten en bewegen in Schiedam. Daarbij is de wethouder vooral ook heel erg benieuwd naar de mening en ideeën van kinderen en jongeren.
Poster
De gemeente organiseert een inloopbijeenkomst voor Schiedammers op donderdag 2 april op de Dr Kuyperlaan 4 in Schiedam (thuisbasis van TTV Scyedam). Kinderen en jongeren kunnen binnenlopen tussen 17.00-18.30 uur. Voor de wat oudere jongeren en (oudere) volwassenen staat de deur open van 18.30-20.00 uur.

Daarnaast organiseert de gemeente in maart en april bijeenkomsten voor Schiedamse deskundigen uit de wereld van sport en bewegen (verenigingen en bedrijven), onderwijs, veiligheid, zorg en welzijn. Jongerenorganisaties en de kindergemeenteraad doen hier ook aan mee. Tijdens deze bijeenkomsten verzamelen we ideeën over goede sportaccommodaties in de stad met sterke verenigingen. Over bewegen in de wijken. Over de wijze waarop sporten en bewegen een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen, aan het bij elkaar brengen van mensen.

Schiedammers kunnen hun ideeën over de toekomst van sport en bewegen delen via social media op onder andere Facebook (www.facebook.com/gemeenteschiedam), Twitter (#sportenbewegen) en per E-mail (sport@schiedam.nl). Iedereen die tijdens de bijeenkomsten, in gesprekken en via social media meedoet, ontvangt een uitnodiging voor een afsluitend symposium op donderdagavond 9 april.