WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MEEPRATEN OVER OPVANG PSYCHIATRISCHE PATIËNTEN IN WIJKEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er liggen plannen voor het onderbrengen van slachtoffers van huiselijk geweld en mensen met psychische problemen in Schiedamse woonwijken op speciale adressen. De gemeente nodigt alle bewoners uit om mee te praten over de invulling van deze visie tijdens een bewonersavond volgende maand.

Het gaat hierbij om ondersteuning voor inwoners die door een levensgebeurtenis of andere problemen, zoals schulden, dakloosheid, huiselijk geweld of werkloosheid, tijdelijk onderdak en begeleiding nodig hebben. Ook inwoners met aandoeningen of beperkingen, waaronder psychische problemen, verslaving en licht verstandelijke beperkingen, kunnen op deze vormen van opvang rekenen. De ondersteuning varieert van een beschermde woonplek tot een slaapplek met begeleiding als tijdelijk onderdak.

In samenwerking met de gemeenten Maassluis en Vlaardingen heeft de gemeente Schiedam een regiovisie opgesteld met betrekking tot Beschermd wonen, Maatschappelijke opvang en Vrouwenopvang. Deze regiovisie schetst in grote lijnen de doelen die de drie gemeenten voor ogen hebben voor de ondersteuning van deze inwoners.

De bewonersavond vindt plaats op woensdag 12 juni, tussen 19.00 en 21.00 uur, in de Oude Bibliotheek, Stadserf 1. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via secretariaatMS@schiedam.nl, onder vermelding van hun naam, het aantal personen en de wijk waarin zij wonen. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

10 gedachten over “MEEPRATEN OVER OPVANG PSYCHIATRISCHE PATIËNTEN IN WIJKEN SCHIEDAM

 1. Ja hoor, zet al die malloten maar in een woonwijk in plaats van in een gesticht. En dan achteraf klgen over de veiligheid op straat?

 2. Nb . De nazaten van Schiedammers hebben al een tik van de alcohol dankzij het verleden , en dan krijgen ze dit ook nog erbij ……………. ze kunnen maar beter dat Blauwhuis aan Lange Nieuwstraat weer in zijn oorspronkelijke functie herstellen ……………

  1. @ HerrMietje , Je kan je eigen nog in laten schrijven hoor , ik zou het maar doen voordat het echt te laat is en je ergens onder een brug moet slapen ……………….Gekkenhuispatientje ! …………………………….

 3. Dit is alleen voor bepaalde ui uit Schiedam, maar lezen, laat staan begrijpend lezen, is voor jou en Jaap helaas te hoog gegrepen…

  1. HerrMiet,
   Voordat jij hoog van de toren blaast over begrijpend lezen leer dan ook eens goed te schrijven.
   Gegarandeerd zal ik ook schrijffouten maken, maar ik beweer ook niet dat ik een Neerlandicus ben, domme UI.

 4. HerrMiet, (vind deze naam wel leuk gevonden)
  I.d.d. is het wat voor mij, opvang voor psychiatrische patiënten en daarin te werken.
  Ik wil die mensen graag begeleiden in ‘hun wereld’ in Schiedam. Liever dat deze mensen begeleid worden op een vaste locatie dan dat ze overlast veroorzaken door ze op straat te laten leven. Scheelt mij ook tijd om niet dagelijks in de file te staan om naar mijn huidige werkplek te gaan. Daarnaast lijkt het mij leuk om jou te kunnen begeleiden in zo een opvang. Lezende naar jouw reacties op deze nieuwssite kom jij zeker voor aanmerking op een kamer in een opvang locatie. Het is helaas voor jou geen Paulus kerk, maar altijd beter dan de goot of een parkbankje waar je nu verblijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *