WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MEER AANHOUDINGEN ZOMERCARNAVAL DAN BIJ HULDIGING FEYENOORD

ROTTERDAM- Het Zomercarnaval in Rotterdam, dat eind juli plaatsvond, heeft geleid tot 27 aanhoudingen door de politie. Bij de vorige editie in 2022 werden 45 mensen gearresteerd. Dit blijkt uit de gegevens die de gemeente Rotterdam vandaag heeft gepubliceerd over de zogenaamde C-evenementen, waarbij de politie een speciale commandostructuur hanteert voor grootschalige en bijzondere optredens (sGBO). Ter vergelijking: bij de Marathon van Rotterdam, die in april werd gehouden, zijn geen arrestaties verricht en bij de huldiging van Feyenoord, die in mei plaatsvond na het behalen van de landstitel, zijn 21 mensen aangehouden. Het hoogste aantal aanhoudingen bij een C-evenement was tijdens de jaarwisseling van 2022-2023, toen er 70 mensen werden opgepakt, maar dit betrof de hele politie-eenheid Rotterdam en niet alleen de stad.

De gemeente heeft de cijfers bekendgemaakt naar aanleiding van vragen van raadsleden over het Zomercarnaval 2023 en de geweldsincidenten die daarbij plaatsvonden, waaronder twee schietincidenten, waarbij een schietpartij met de politie nadat een man was doodgeschoten op straat.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA): ‘Evenementen in onze stad zijn heel divers en de impact van een evenement op de openbare orde kan enorm verschillen. Om toch een vergelijking te kunnen maken met andere evenementen is gekeken naar andere C-evenementen waarbij de politie met een sGBO-structuur werkt. Een sGBO houdt het aantal aanhoudingen bij dat is gemaakt door politiemedewerkers die binnen de kaders van deze commandostructuur werken. Een aanhouding is niet hetzelfde als een bekeuring, het sGBO houdt niet bij wat de afhandeling van een aanhouding is, dat wordt verder in het strafrechtelijk proces pas definitief. Niet in alle gevallen kan gesteld worden dat de aanhouding ook een direct, causaal verband had met het evenement dat plaatsvond.’

Raadslid Marike Abrahamse (VVD) stelde dat de schietincidenten van dit jaar passen in een patroon van geweldsincidenten die elk jaar weer plaatsvinden rondom het Zomercarnaval. Zij wees erop dat de Dance Parade, een optocht met housemuziek die tot 2010 werd georganiseerd, door Aboutaleb is verboden vanwege geluidsoverlast.

10 gedachten over “MEER AANHOUDINGEN ZOMERCARNAVAL DAN BIJ HULDIGING FEYENOORD

   1. Hallo, jij was het die van de zomer al het geweld afdeed met “ja maar bij het voetbal is het allemaal veel erger”. Nu blijkt dat NIET WAAR!!

     1. Uiteraard mijd jij programma’s als Opsporing verzocht en Bureau Rijnmond.
      Vast en zeker te confronterend, hieruit blijkt namelijk dat je er vrijwel altijd naast zit met je ziekelijke gedachtegang. Behalve doof ben je vrijwel blind, zeker voor de waarheid.
      Maar ff tussendoor. Krijg ik die gevorderde radio en de 2 fietsen nog terug?
      Anders ga ik toch echt Zwarte Piet spelen.

    1. Hr Ladage,
     Daar hebben meer moffen last van. Hele erge zaken afdoen met wijzen naar een ander en roepen dat die het ook deden. Meestal volgt er dan ook nog een ‘ik wist er niets van’ achteraan.

   1. Herr Kreugertje 88.
    Nee hoor Kreugertje, goed kijken naar datum en tijdstip van mijn reactie, 26 oktober 2023 21:56.
    Was een reactie op een inzending van Dhr Ladage op 26 oktober 2023 om 19:51. Ik moest hartelijk lachen op zijn eenvoudige maar ijzersterke vraag.
    Daar jij last hebt van geheugenproblemen staat hieronder het ingezonden stukje van Dhr Ladage, kan je het nogmaals (proberen) te lezen.
    ‘Ja, Hans Kreuger kom d’ r maar in.
    Lul dit maar weer eens recht’.

 1. Wisten we al een paar jaar; dat zomercarnaval is een orgie van wapengeweld. Afschaffen die hap. Klaar mee.
  De feiten zijn overduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *