WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘MET 205 KM/H OP A4 BIJ SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De 26-jarige Egyptenaar Hisham A. uit Den Haag, wordt er door het Openbaar Ministerie (OM) van beschuldigd dat hij veel te hard heeft gereden op de A4 bij Schiedam. Hij zou op 22 december 2021 met een snelheid van ongeveer 205 kilometer per uur over de snelweg hebben gescheurd, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur gold. Bovendien had hij geen geldig rijbewijs, want dat was eerder al van hem afgenomen en nog niet teruggegeven. Ook zou hij een verkeersbord hebben genegeerd dat een gebod of verbod aangaf.

Het OM baseert de aanklacht op twee wetsartikelen. Het eerste is artikel 9 lid 7 van de Wegenverkeerswet 1994, dat bepaalt dat het verboden is om een motorrijtuig te besturen als het rijbewijs is ingevorderd of ingehouden. Het tweede is artikel 62 in samenhang met bord A1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, dat stelt dat de bestuurder zich moet houden aan de maximumsnelheid die op een verkeersbord is aangegeven.

Als de politierechter A. schuldig bevindt, kan hij verschillende straffen opleggen. Voor het rijden zonder rijbewijs kan hij een geldboete krijgen van maximaal 440 euro. Voor het overschrijden van de maximumsnelheid met meer dan 100 kilometer per uur kan hij een geldboete krijgen die afhankelijk is van de omstandigheden, maar meestal hoger is dan 1000 euro. Daarnaast kan hij een ontzegging van de rijbevoegdheid krijgen voor maximaal 12 maanden. In sommige gevallen kan hij ook een taakstraf krijgen van maximaal 180 uren.

4 gedachten over “‘MET 205 KM/H OP A4 BIJ SCHIEDAM’

  1. Wat een belachelijk lage straffen, en dat 3 jaar achteraf. Dit gedrag is gewoon poging tot doodslag en deze Egyptenees bewijst des te meer dat dat besneden volk niet spoort en hier niet thuis hoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *