WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MET TRAM NAAR FEYENOORD-VITESSE ROTTERDAM-ZUID

ROTTERDAM- Voor de voetbalfans die op 21 oktober (Feyenoord – Vitesse) naar de Kuip willen gaan, is er goed nieuws: tramlijn 12 zal dan weer rijden over de Laan op Zuid. Dit komt doordat de werkzaamheden in het gebied tussen de 2e Rosestraat en de Beijerlandselaan, ook wel de Roseknoop genoemd, op 2 oktober een nieuwe fase ingaan. Dit gebied is een belangrijke route naar het stadion.

De renovatie van het gebied bij de Roseknoop zou eigenlijk tot eind oktober duren, maar de aannemers hebben sneller gewerkt dan gepland. Daardoor is het stadion per 2 oktober weer bereikbaar met trams 12, 23 en 125. Ook kunnen bezoekers van de Kuip weer gebruik maken van populaire parkeerplaatsen op en rond P+R Beverwaard.

De werkzaamheden in het gebied bij de Roseknoop bestaan uit verschillende onderdelen, zoals het ophogen van de straten, het vervangen van de riolering en het vernieuwen van het tramspoor. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk, omdat de dijk in de loop der jaren is verzakt en onderhoud nodig heeft. Het doel van de nieuwe inrichting van het gebied is om de wegen veiliger te maken en de bereikbaarheid en doorstroming te verbeteren.

Eén gedachte over “MET TRAM NAAR FEYENOORD-VITESSE ROTTERDAM-ZUID

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *