WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MILITAIREN OEFENEN OP ‘DE HEF’ ROTTERDAM

ROTTERDAM- Op de iconische spoorbrug De Hef te Rotterdam (Noordereiland) vindt morgen een spectaculaire oefening plaats van de Koninklijke Landmacht. Tussen 08.00 en 16.00 uur zullen de militairen van de School Luchtmobiel, die in opleiding zijn voor de luchtmobiele brigade, hun klimvaardigheden laten zien. Er wordt een uitdagend klimparcours opgebouwd op de brug.

De militairen zullen allerlei klimtechnieken toepassen, waaronder een ‘catcrawl’. Dit houdt in dat ze zich horizontaal voortbewegen op een touw dat tussen de twee torens van de brug gespannen is. Vervolgens zullen ze via een touw afdalen naar een boot die onder de brug vaart. De oefening is bedoeld om de militairen voor te bereiden op mogelijke inzet in binnen- en buitenland. Na afloop van de oefening op dinsdag wordt alles weer netjes opgeruimd. De oefening kan echter niet doorgaan als het weer te slecht is, zoals bij hevige regenval of harde wind.

De gemeente Rotterdam hecht veel waarde aan haar monumenten. Daarom geeft de gemeente slechts bij hoge uitzondering toestemming voor dit soort oefeningen. Ook worden er strenge voorwaarden gesteld aan het gebruik van de brug, zoals het afdekken van de sierverlichting die de brug ’s avonds verlicht en het beschermen van de brug op de plaatsen waar het klimtouw wordt vastgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *