WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MINDER WOONWAGENS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Bewoners van het woonwagenkamp aan de Holyweg in Vlaardingen hebben de huurovereenkomsten van twee lege standplaatsen opgezegd. De gemeente kan daardoor het aantal woonwagenstandplaatsen verminderen met twee waardoor er nog  zeven plaatsen overblijven. Vlaardingen voert een zogenaamd  uitsterfbeleid voor het woonwagenkamp. Een jaar geleden zijn alle bewoners van de Holyweg al geïnformeerd over het besluit om het aantal woonwagenstandplaatsen te verminderen.

Een woonwagen op het kamp ging vorig jaar november volledig in vlammen op. De politie heeft een brandversnellende vloeistof aangetroffen bij de restanten van de verwoeste woonwagen.

Het College voor de Rechten van de Mens (CRM) vindt dat  de Gemeente Vlaardingen een verboden onderscheid maakt op basis van ras door nieuwe woonwagens op het kamp te weren. Dit uitsterfbeleid wordt door de kampbewoners al langer  gezien als een vorm van discriminatie. De gemeente is niet onder de indruk van het oordeel van het CRM.

Eén gedachte over “MINDER WOONWAGENS VLAARDINGEN

  1. laat deze mensen of zoals u wilt woonwagenbewoners nou toch eens met rust zij wonen daar al zolang met plezier en u wilt ze weg hebben voor nog meer huizen te willen bouwen op hun perseel ik vind dat een belachelijk beleidt ze doen geen mens kwaad staan bijna buiten de stad laat ze daar lekker wonen met hun familie op hun manier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *