WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MISSER VERKEERSLICHTEN HERINRICHTING BINNENSTAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een lantaarnpaal blokkeert al tijden het zicht op een verkeerslicht, op de hoek van de Gedempte Biersloot en de Korte Hoogstraat in Vlaardingen. De partij ONS.Vlaardingen maakt nu melding van het euvel. De klacht past bij een hele reeks ergernissen over de herinrichting van de Korte Hoogstraat en omgeving, waarover ONS regelmatig bericht.

ONS: ‘Meldden wij eerst al platgereden plantenbakken, onhandig grote fietsrekken die ook nog eens verkeerd geplaatst zijn en een versmalling waardoor vrachtwagens en auto’s niet meer langs elkaar heen kunnen, hebben we nu dit weer.’

De herinrichting van de Korte Hoogstraat kan beschouwd worden als de eerste concrete realisatie van het Beeldkwaliteitsplan. Het gebruikte straatmeubilair moet corresponderen met de daarin
voorgestelde elementen, maar de fietsenrekken komen bijvoorbeeld niet overeen en nemen te veel ruimte in beslag. Deze rekken worden nog aangepast naar de smalle variant, belooft men op het stadhuis.

Gestreefd wordt naar de plaatsing gelijksoortig straatmeubilair dat overeenkomt met de criteria van het beeldkwaliteitsplan. Voor de zitbanken is al een keuze gemaakt voor het model en de kleur (zwart). Een die goed past bij de historische en moderne binnenstad. Andere elementen als kasten moeten slim geplaatst worden om zo min mogelijk in het straatbeeld op te vallen. Er is in het verleden gedacht aan bijvoorbeeld beplakken van deze kasten, maar dit was te gedetailleerd om op te nemen in het Beeldkwaliteitsplan.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *