WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MONDKAPMONSTERS SCHIEDAM BIJ OPSPORING VERZOCHT

SCHIEDAM- Vanavond zijn de kijkers van Opsporing Verzocht gevraagd om uit te kijken naar twee mannen die in februari met een truc voor ruim 100.000 euro aan gouden munten wisten te stelen van een man in het Schiedamse Novotel. Wie zijn dit?

Op 5 februari van dit jaar werd een 46-jarige man uit Boekel opgelicht in het Novotel. Een koper van gouden munten ging er, zonder ervoor te betalen, met het goud ter waarde van ruim 100.000 euro vandoor. Bureau Rijnmond besteedde eerder aandacht aan de zaak. Nu worden ook de kijkers van Opsporing Verzocht gevraagd of ze de mannen op bewakingsbeelden herkennen.

Die vrijdagmiddag sprak de man uit Brabant af met een koper van gouden munten. In het hotel was een aparte ruimte gereserveerd waar het tweetal de koop kon voltooien. Alles verloopt volgens plan, tot het moment dat de koper de munten apart neemt om te checken op echtheid. Hij loopt even de ruimte uit, maar keert niet terug. Hij gaat er vandoor met het goud.

Naast de man die het slachtoffer oplicht, is er op bewakingsbeelden nóg een man te zien. Dat is vermoedelijk de bestuurder van de auto waarmee het tweetal arriveert en weer vertrekt. Door de mondkappen die ze dragen, zijn de mannen niet volledig herkenbaar. De twee verdachten dragen – geheel volgens het ‘nieuwe normaal’ – ook plastic handschoenen, wat het achterlaten van vingerafdrukken voorkomt.

Weet u desondanks toch wie dit zijn of heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek? Laat het weten via 0900-6070. Of Misdaad Anoniem: 0800-7000.

3 gedachten over “MONDKAPMONSTERS SCHIEDAM BIJ OPSPORING VERZOCHT

  1. Het zijn Linke Loetje en Lepe Leo. Ze hebben ook de parel gestolen in Pipo de Clown, maar toen droegen ze streepjesshirts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *