WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MUSEUMWEEKEND HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Tijdens het museumweekend Hoek van Holland, van 13 en 14 september, viert Stad aan Zee dat Hoek van Holland dit jaar officieel 100 jaar bij Rotterdam hoort. Bezoekers kunnen deelnemen aan het project met kunst en verhalen in de openbare ruimte, de Hoekse musea bezoeken, genieten van de natuur en de contrasten of overeenkomsten met de stad Rotterdam ontdekken.

Pak uw fiets en stap in de trein naar de Hoek. Drink een kopje koffie bij de vuurtoren, waai uit aan het water en kom luisteren naar verhalen in de kunstobjecten van Rob Sweere. Vanaf het Noorderhoofd kunt u gluren, turen en klimmen naar, in en op de bijzondere objecten.

Er  zijn  verschillende  kunst-  en  museumroutes  – voor de fiets en om te lopen, met en zonder gids. Alle routes starten bij hetzelfde verzamelpunt, de rode vuurtoren. Met een plattegrond waarop alle kunst en musea te vinden zijn, kunt u op ontdekkingstocht door de Hoek. Langs de Koningin Emmaboulevard  kunt u  een  hapje  eten  en luisteren naar de verhalen van bezoekers  achter  hun  autoramen:  “Ik kom hier dagelijks, en het is nooit hetzelfde”.  Ontdek wat er zo bijzonder is aan dit stukje Rotterdam, geniet van de vergezichten en beleef een onverwacht stukje Stad aan Zee in Hoek van Holland.