WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MUSICAL JANTJES EERST IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op vele verzoek komt dé oer-Hollandse musical De Jantjes terug én de allereerste voorstelling van deze tournee is te zien op het podium van het Theater aan de Schie in Schiedam. Met vedette Willeke Alberti in haar legendarische vertolking van Na Druppel. Het publiek kan weer lachen om de onvervalste Amsterdamse humor, een traan wegpinken en meezingen met onweerstaanbare liedjes. De eerste voorstelling is donderdag 18 september 2014, om 20.15 uur. Toegang € 34,00. Reserveren kan via www.theateraandeschie.nl.

Wegens enorm succes komt de meest gespeelde Nederlandse musical ooit nog eenmaal terug in Theater aan de Schie! Met onvergetelijke liedjes als In de Jordaan, Oh mooie Westertoren, Wordt nooit verliefd, Dat zijn onze Jantjes, Nou tabé dan en natuurlijk Omdat ik zoveel van je hou. Een heerlijk verhaal, onvervalste Amsterdamse humor, onweerstaanbare liedjes, een fantastische cast én een live band staan garant voor een onvergetelijke avond.

In het café van Tante Piet in de Amsterdamse Jordaan is het een komen en gaan. Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje en de straatmuzikanten Na Druppel en De Mop komen dagelijks hun borreltje drinken en proberen ieder op eigen wijze iets van het leven te maken. Zo ook De Jantjes; Dries, Manus en Toon. Zij zijn net afgezwaaid uit het leger en het lukt hen niet om hun leven op de rit te krijgen. Door intriges, verloren liefdes, geldproblemen en misverstanden besluiten zij Amsterdam de rug toe te keren en te vertrekken naar Nederlands-Indië. Een dramatisch afscheid aan de kade volgt. Als ze na jaren terugkeren is het feest in de Jordaan, maar er blijkt er veel veranderd!
Vorig theaterseizoen regende het vijfsterren recensies voor deze fantastische, eigentijdse bewerking. De Jantjes is niet voor niets de meest gespeelde origineel Nederlandse musicalproductie ooit! In deze niet te missen voorstelling schitteren naast Willeke Alberti onder andere Winston Post, Ellen Evers, Dick Cohen, Arie Cupé, Stefan de Kogel, Nikki van Ostaijen en Rosalie de Jong.

Toegang tot de voorstelling is € 34,00. Reserveren kan via de kassa van Theater aan de Schie, geopend op dinsdag van 13.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefonisch is de kassa bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 – 16.00 uur op telefoonnummer (010) 2 467 467 en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Online reserveren kan 24 uur per dag via www.theateraandeschie.nl.