WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NAUWELIJKS VERANDERING IN HOGE WERKLOOSHEID AZC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het stadsbestuur van Vlaardingen heeft in een raadsmemo laten weten dat ‘ongeveer 40%’ (een exact percentage wordt niet genoemd) van de mensen die in het asielzoekerscentrum (Azc) van de stad wonen, afhankelijk zijn van leefgeld. Dit is een geldbedrag dat ze ontvangen om in hun basisbehoeften te voorzien, zoals eten, kleren en persoonlijke verzorging. Om de ontwikkeling van de situatie te kunnen volgen, levert Stroomopwaarts (SOW) elke maand rapporten aan het stadsbestuur. SOW heeft de taak de Oekraïners aan werk te helpen dat past bij hun opleiding of ervaring. Hiervoor werkt SOW samen met de Industriële Kring Vlaardingen (IKV). Er worden nu wekelijkse spreekuren gehouden waarbij de bewoners direct geholpen worden om een baan te vinden. In Nederland hebben Oekraïners die geen werk hebben recht op leefgeld.

Veel van de Oekraïners die nu in het Vlaardingse Azc wonen, kwamen eerst uit Schiedam, waar ze ook al moeilijk aan werk konden komen. De burgemeester van Schiedam heeft in mei aan de gemeenteraad aldaar laten zien dat meer dan de helft van de Oekraïense inwoners van Schiedam werkloos was. Deze zomer maakte de burgemeester van Vlaardingen, Bert Wijbenga van de VVD, bekend dat sommige Oekraïners hun baan waren kwijtgeraakt toen ze naar Vlaardingen verhuisden. Deze Oekraïners kregen ondersteuning van SOW, in samenwerking met de IKV. Het doel was om hen zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. De huidige cijfers laten zien hoe succesvol dit project is.

2 gedachten over “NAUWELIJKS VERANDERING IN HOGE WERKLOOSHEID AZC VLAARDINGEN

  1. Toch normaal allemaal?
    Zie al gebeuren dat als ik naar een vakantieland ga om vakantie te vieren op een duur all inclusief vakantiepark en dan moet gaan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *