WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NEGATIEF ZWEMADVIES KRABBEPLAS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Uitbater Herman Jongeling van Paviljoen Krabbeplas in Vlaardingen hecht weinig waarde aan het negatief zwemadvies voor de recreatieplas. Dinsdagochtend maakte de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) bekend dat het zwemwater van de Krabbeplas-Oost is vervuild door vogelpoep. Zwemmen in het water wordt strek ontraden.

Voor de Krabbeplas geldt bijna elk zomerseizoen een negatief zwemadvies. Voorgaande jaren was blauwalg de boosdoener, maar dat zou voorbij zijn nu het Hoogheemraadschap Delfland een SolarBee heeft ingezet. Het drijvend apparaat op zonne-energie zuivert door een constante beweging het water waardoor blauwalg geen kans krijgt.

Nu het water weer lijkt vervuild, maar nu door de uitwerpselen van vogels, spreekt de horeca-exploitant van ‘een spelletje’.

Ook de enkele zwemmer die zich, bewust van het negatieve zwemadvies, toch in het water begeeft heeft ernstige twijfels bij het advies. Van directe gezondheidsklachten zou niets merkbaar zijn.

Bij de ODMH spreekt een woordvoerster evengoed van huidklachten en misselijkheid. Krabbeplas 1krabbeplas 3krabbeplas 4krabbeplas 2