WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘NIETS OM HET LIJF’ PAND PAULUS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Pand Paulus aan de Korte Haven opent zondag 27 juli om 16.00 uur de deuren voor de expositie ‘Niets om het lijf’. Daar verkennen Vlaardingse en Schiedamse kunstenaars de grenzen van het menselijk lichaam. Waar eindigt het imago en begint de ‘ware’ identiteit. Het lichaam vormt het snijvlak tussen identiteit en imago. Kleren maken de man, maar zonder kleren ben je ‘echt’, aldus de organisatie.
pand paulus 2
Van Vlaardingse kant doen mee: Look J. Boden, Brigitte Bot en Frans de Winter; van Schiedamse kant: Rob van der Ven, Annemarie van Ulden, en Sasha Zuidam.

Na deze tentoonstelling heeft Pand Paulus een zomerstop om vrijdagavond 29 augustus het nieuwe culturele seizoen te starten met de mini-performancefestival Per Form (29/31 augustus & 5/7 september): performancekunst in Pand Paulus met ieder weekend een verschillend programma van Nederlanse en buitenlandse kunstenaars: Raph de Haas, Michal Osowski, Astrid Meijer, Han van Hulzen, Ilse Froklage, Stephan Schmidt, Ka Yee Li, Zhanhong Liao, Steini Thorsson, Michal Osowski, Miguel Santos, ‘Banketje’ en ‘Bloedia Barfrika’ laten de bezoekers van Pand Paulus eens iets anders zien en vooral horen, onder de noemer: De vorm verschijnt, verandert en verdwijnt.