WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUWE AANHOUDING VOOR SCHIETINCIDENT VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- De rechter-commissaris heeft besloten dat een zesde verdachte van het schietincident in een woning aan de Geert Grootelaan te Vlaardingen-West nog minstens 14 dagen in voorlopige hechtenis blijft. Het gaat om een 21-jarige man uit Barendrecht die eerder deze week in een woning in Rotterdam is aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident, waarbij een 29-jarige man zwaargewond raakte en nog steeds in het ziekenhuis ligt.

Deze aanhouding volgt op die van een vijfde verdachte, een 28-jarige man uit Rotterdam, die zich op 6 februari meldde bij een politiebureau. Ook hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris en moet nog 14 dagen in de cel blijven. De politie kwam hem op het spoor tijdens het onderzoek naar het schietincident.

Op de dag van het incident zijn al drie verdachten aangehouden in de woning tegenover die van het slachtoffer. Daar trof de politie onder andere een grote hoeveelheid drugs aan. De drie verdachten worden in verband gebracht met deze drugs en zitten nog vast. Een vierde verdachte, een 17-jarige jongen, is op 11 januari in Frankrijk gearresteerd met behulp van de Franse politie. Hij is inmiddels overgebracht naar Nederland en zit ook nog vast.

Het onderzoek naar het schietincident is nog niet afgerond. De politie vraagt getuigen of mensen die camerabeelden hebben uit de omgeving om contact op te nemen via 0900-8844.

2 gedachten over “NIEUWE AANHOUDING VOOR SCHIETINCIDENT VLAARDINGEN-WEST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *