WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUWE BOMEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Vrijdag  plant wethouder Kees Pleijsier (CDA) een aantal bijzondere bomen op de rotonde van de Laan 1940-1945 in Maassluis. Op de rotonde nabij de Mesdaglaan komen acht vormbomen. Het gaat om platanen met een bocht (een swing) in de stam. Deze ongewone stam geeft de bomen een sierlijk uiterlijk en maakt  de rotonde tot een groen kunstobject.

Maassluis Laan 1940-1945Half november zijn de werkzaamheden begonnen om de Laan aan te kleden als een groene stadsboulevard met veel groen en ‘kleur en fleur’.  De uitvoering van het groenplan is dan over de helft.

Nadat er vorig jaar 81 bomen zijn gekapt worden er maar liefst 140 nieuwe bomen worden geplant in een mooie stevige maat. Deze bomen bestaan uit meerstammige bomen en hoogstambomen. De diversiteit aan boomsoorten en vormen zorgt er voor dat er een parkachtige sfeer ontstaat. De boomsoorten zijn geselecteerd op een jaarronde sierkwaliteit zoals bladkleur, bladvorm, bloeitijd, herfstverkleuring, besdragend zodat er het gehele jaar een parkachtige sfeer is.

De werkzaamheden vorderen gestaag. De werkzaamheden zullen nog voor de kerst in week 52 worden afgerond met het planten van enkele duizenden bloembollen in de middenberm. Een bollenmix bestaande uit narcissen, tulpen, indianenbloemen  en sieruien zullen van januari tot juni zorgen voor veel kleur en fleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *