WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUWE FIETSENWERKPLAATS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Mensen met psychische problemen starten volgende week een eigen fietsenwerkplaats aan de Stadhouderslaan in Schiedam. Met de opening van deze werkplaats hebben psychiatrische patiënten hun dagbesteding door fietsen te repareren en te onderhouden. Zij hebben veel plezier in het bezig zijn met fietsen en onder de mensen te komen, meldt het dagbestedingsproject DOEL.

Naast reparatie zijn ook oude fietsen van harte welkom om deze op te knappen en weer door te verkopen.

Mariëlle is het aanspreekpunt en ontvangt u hartelijk. Er wordt een notitie gemaakt wat er gedaan moet worden aan de fiets en uw gegevens worden genoteerd. Zij houdt contact met u over de hoogte van het reparatiebedrag en laat u weten wanneer uw fiets klaar is.
De fietsenwerkplaats is vanaf 26 augustus geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. Tot 26 augustus alleen in de middag van 12.30 tot 16.30 uur. Voor de toekomst willen ze fietsen gaan verhuren aan mensen die in de kliniek verblijven, zodat zij wat mobieler zijn. Fietsen zijn dus van harte welkom.

Tijdens de netwerkbeurs in MAC Branderstad is er een match gemaakt met de kliniek van GGZ Delfland om de rolstoelen in onderhoud te nemen. Inmiddels zijn de 1e vijf rolstoelen al gerepareerd.
Het adres van de werkplaats is: Stadhouderslaan 98 (ingang aan de Penningstraat) Schiedam.