WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

NIEUWE POP-UP WINKELS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Met hulp van de Stichting DeWinkelmeiden zijn aan de Hoogstraat in Schiedam inmiddels drie pop-up winkels gestart. Zo zijn Vintage’Lein en Zus’Teen deze weken de uitdaging aangegaan aan de Hoogstraat 154. Marjolein Tuasela van Vintage’Lein verkoopt haar supervrouwelijke lingerie, accessoires en vintagekleding nog tot en met zondag 31 augustus. Zus’Teen, een team van zussen en vriendinnen, organiseert van 11 tot en met 14 september en 18 tot en met 21 september de kleding ruilwinkel Schiedam inclusief leuke kledingworkshops.

Bij Marjolein Tuasela begon de liefde voor vintagekleding met een knipoog naar de twintiger jaren van de vorige eeuw, al op vierjarige leeftijd. Toen mocht zij uit de linnenkast van haar grootmoeder mooie satijnen, kanten en geborduurde kledingstukken uitzoeken. Nu verkoopt Marjolein op markten en organiseert zij met haar organisatie City’Lein voor groepen vrouwen leuke winkelroutes in o.a. Schiedam, Delft en Rotterdam. Of Marjolein na 18 september terugkeert naar Hoogstraat 154 leest u op www.vintagelein.nl.

Ook voor Deirdre den Hartog en haar zussen en vriendinnen is de KledingRuilWinkel Zus’Teen een spannend avontuur. Na het openingsfeest op 11 september (van 18 tot 21 uur) is Zus’Teen dagelijks van 11 tot 18 uur open.
Op 12 en 19 september organiseren de meiden van 18 tot 21 uur een kledingruilfeest gehouden met kleding- en kleuradvies. Op 14 september kan iedereen vanaf 8 jaar van 11 tot 13 uur deelnemen aan de workshop ‘recycle-tas maken’, waarna de dames van 14 tot 16 uur een film vertonen over kleding en de kledingindustrie. Tijdens de workshop ‘Pimp-up kleding’ leer je hoe je met kleine reparaties je kleding mooier kunt maken. Op 21 september sluit Zus’Teen af met een kledingruilbeurs van 14 tot 17 uur gericht op het op-pimpen van je kleding en accessoires. Voor het inschrijven voor de workshops: www.zusteen.wordpress.com en www.facebook.com/zusteen.